Lejrskoler - udflugter

Lejrskole

På friskolen prioriterer vi den årlige fælles lejrskole meget højt. Alle mand er af huse, det vil sige alle elever og alle ansatte på skolen drager af sted til et nyt og spændende sted i Danmark.

Lejrskolen varer tre dage med to overnatninger og som udgangspunkt vælger vi steder, som rent naturmæssigt, er forskellig fra det flade vestjyske.

Når vi er af sted lægger vi besøg ind på steder som vi mener, er interessante og lærerige for eleverne. Det har f.eks. været besøg på Dybbølcenteret, Hjemsted Oldtidspark eller Spøttrup Borg. Ofte er det historiske steder der besøges for derigennem at lære noget om Danmarks historie.

På selve lejrskolen er det mest friluftsaktiviteter vi beskæftiger os med såsom fiskeri, kanosejlads, gåture, fugleture og nogen gange natteløb…og selvfølgelig fællessang omkring bålet.

En lejrskole skal også være samvær, hvor vi kan spille fodbold, sidde og snakke hyggeligt sammen eller lege.

Indtil nu har vi været ved Tange sø, på Als, Samsø, Helnæs på Vestfyn, Venø og Frydenborg lejren ved Skamlingsbanken.

Udflugter

Hvert år tager hele skolen på udflugt, for at se eller opleve spændende steder. Igen er det naturen og det historiske der har højest prioritet, men der er selvfølgelig også plads til mere kulturelle indslag. Turene har været spændende og eleverne får set steder, som de måske ikke umiddelbart ser sammen med familien.

Da vi er så heldige at have vores egen bus, har vi nemmere ved at komme af sted, enten alle sammen eller bare en klasse eller to. Den frihed nyder vi meget og benytter os af, såfremt det har relevans til et undervisningsforløb.

Fra lejrturen på Helnæs Mølle på Fyn. Eleverne boltrer sig med at sejle i kano og bade i det gode vejr. Billede 1
Billede 2 Lejrture er også fællesskab, bål og sange
Fra lejrturen til Frydenborg lejren som ligger smukt lige ned til Lillebælt og tæt på Skamlingsbanken. Billede 3
Billede 4 Fra skolens udflugt til Givskud Zoo. Turen var skolens fødselsdagsgave fra Støtteforeningen, som vi fik i forbindelse med vores 5 års fødselsdag.

Sidst opdateret 12. august 2014