FRISKOLENS HISTORIE

Friskolen startede i august 2005 i de tidligere bygninger, hvor folkeskolen fungerede indtil juni 2005. En gruppe forældre arbejdede i lidt over et år på at etablere friskolen, da det stod klart, at folkeskolen stod foran en lukning. Arbejdet med at få friskolen startet var et krævende arbejde, da der var mange uafklarede ting, som skulle ordnes, men med en stor ihærdighed og dygtighed fra bestyrelsens side, lykkedes det.

Bestyrelsen havde bestræbt sig på at få en leder ansat inden lærerstaben blev ansat, men da det ikke lykkedes i første omgang, valgte man at ansætte lærerne inden den rigtige leder blev fundet. Skolens bestyrelse fik nogle gode aftaler i stand med den daværende Egvad Kommune om overtagelse af bygningerne, så det første år skolen var i gang, lejede den sig ind, hvorefter man overtog bygningerne til en rimelig pris.

Det var en stor festdag da vi slog dørene op d. 10. august 2005. Alle i sognet havde hejst flaget og efter endt morgensang og flaghejsning, skulle alle elever og lærere lære at spille Stumpmusic. Det blev en forrygende formiddag for alle.

Om eftermiddagen blev skolen officielt indviet af valgmenighedspræst Knud V Andersen fra Bøvlingbjerg. Resten af dagen stod på sange, taler og reception. Dagen sluttede med fællesspisning i Hallen.

Der har været og er stadig en stor opbakning til friskolen, men elever fra andre sogne har også fundet vej til friskolen. Lyne Friskole er en skole i fortsat udvikling, hvor vi prioriterer grundfagene højt, samt et godt og trygt læringsmiljø for eleverne.

Billede 1

Sidst opdateret 22. august 2011