Skolens traditioner

Første skoledag: Alle forældre er inviteret med i skole og vores støtteforening er vært for rundstykker og morgenkaffe. Til aften inviterer skolebestyrelsen til en hyggelig spis sammen aften.

Projekt/emne uge: To gange årligt brydes de fast rammer op og eleverne samarbejder på tværs af klasserne i en anderledes projekt/emne uge.

Københavner tur: I august/september når den første projekt/emne uge afholdes tager skolens ældste elever i 8. og 9. klasse på københavnertur.

Forældredag og bedsteforældredag: Forældre og bedsteforældre inviteres til at deltage i skoledagen flere gange i løbet af skoleåret.

Sognene Synger: Alle interesserede borgere i sognene i og omkring Lyne Friskole inviteres til udvidet morgensang 3-4 gange om året.

Jule-klippe-dag: Der inviteres til julehygge i klassen, hvor julepynt laves og klassen gøres klar til en hyggelig december måned.

Julefest: Omkring Lucia dag inviteres til julefest. Julefesten byder på bazar, julemiddag og underholdning.

Fastelavn: Fastelavn fejres med traditionel tøndeslagning og kåring af årets kattekonge og kattedronning.

Generalforsamling: I slutningen af marts eller starten af april afholdes generalforsamlingen.

Skolefest: I april inviteres elever, søskende og forældre til skolefest. Her underholder eleverne med sang og skuespil. Efterfølgende er der sodavandsdiskotek for eleverne.

Udlandstur: 6. klasse tager på udlandstur – til en destination, de selv er med til at bestemme. Eleverne har gennem de 2 foregående skoleår samlet penge ind til turen ved f.eks. at sælge kage og kaffe til arrangementer på skolen.

Lejrtur: I juni – som en markering af skoleårets snarlige afslutning – rejser hele skolen afsted på en fælles lejrtur. Det styrker i den grad sammenholdet og fællesskabet og der bliver skabt nye og stærke relationer på kryds og tværs.

Galla fest: Skoleårets sidste fælles arrangement er galla festen. Her møder alle eleverne op på skolen til middag. Påklædning er galla – så vores elever møder op i deres flotteste tøj. Skolens ansatte varter op og sørger for at servere en festmiddag for eleverne. Til desserten kommer også forældre og søskende. Skoleåret rundes af og der siges officielt farvel, til de elever der nu drager videre ud i livet. En højtidelig aften som på fineste vis runder skoleåret af.